18 Haziran 2015 Perşembe

PAMUK POĞAÇA
1 Su bardagi ilik süt
1 Su bardagi ilik su
1 Paket yas maya
1 Su bardagi aycicek yagi
3 Yemek kasigi toz seker
4 Cay kasigi tuz
Aldigi kadar un (yaklasik 1 kg)
Beyaz peynir (icine)
Yumurta sarisi (üzerine sürmek icin)
Yapilisi:

Ilk olarak ilik suyu ve sütü genis bir yogurma kabina dökün.
Üzerine mayayi, tuzu ve sekeri ekleyip elinizle karistirarak eritin.
Diger malzemeleride sirasiyla ekleyip iyice yogurun. Yumusak bir hamur olacak.
Yogurdugunuz hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparin ve beze yapin.
Yaptiginiz bezeyi avcunuzun ortasinda biraz acin, ortasina  beyaz peynir koyup kapatip elinizle yuvarlayin.
Yaptiginiz pogacalari tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürün ve tepside 1 saat kadar mayalanmaya birakin.
Mayalanmis pogacalari daha önceden isitilmis 180° firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
Not:Bu malzemelerden iki tepsi pogaca cikiyor.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler




0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler