18 Haziran 2015 Perşembe

ROLO BÖREK
3 Adet yufka
3 Adet iri patates (haslanip rendelenmis)
3 Yumurta
1 Su bardagi aycicek yagi
1 Su bardagi rendelenmis beyaz peynir
1 Su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 Su bardagi yogurt
Yarim su bardagi süt
1 Tatli kasigi tuz
1 Tatli kasigi karabiber
1 Tatli kasigi pulbiber
1 Tatli kasigi kimyon
Yumurta sarisi (üzeri icin)
Susam (üzeri icin)
Yapilisi:

Genis bir kabin icine rendelenmis patatesleri, yumurtayi, yagi, rendelenmis peynirleri, yogurdu, sütü ve baharatlari koyup iyice karistirin.
Hazirladiginiz harci üc kata yetecek sekilde ayarlayin. Yufkalardan birini tezgaha serin ve harctan yufkanin her yerine gelecek sekilde yayin, ikinci yufkayi alip üzerine koyun ve tekrar harctan alip üzerine yayin, ücüncü yufkayida koyup kalan harci hertarafina güzelce yayin.
Yufkanin uc kismindan baslayip, hafif sikistirarak yavas yavas rulo seklinde sarin.
Hazirladiginiz rulo böregini 3 parcaya kesin, bir tepsiye alip buzluga koyun ve 1-2 saat bekletin. Böregin buzlukta biraz bekletilip donmasi, daha kolay kesmenize yardimci olacaktir.
Buzlukta biraz donmus olan böregi bir parmak genisliginde kesin ve yan yatirip firin tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam serpin. Daha önceden 180° isitilmis firinda üzerleri kizarana kadar pisirin ve sicak sicak servis yapin.
Not: Bu böregi kesmeden ve pisirmeden önce buzlukta saklayabilirsiniz, ihtiyaciniz oldugunda 1-2 saat önce buzluktan cikarip kesip pisirebilirsiniz. Bu tariften 2 tepsi börek cikiyor.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler