16 Haziran 2015 Salı

VAN ÇÖREĞİ

1.5 su bardağı süt
125 gram sıvıyağ
50 gram tereyağı
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için:
50 gram tereyağı
125 gam margarin
1.5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
Çörekotu
YAPILIŞI:
Maya, süt, sıvıyag, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Üzeri temiz ve nemli bir bez ile örterek yarım saat dinlendirilir. İç malzemesi için tereyağı ve margarin eritilir. İçine un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. Ceviz içi eklenip karıştırıldıktan sonra kenara alınır. Hamur kabardıktan sonra 4 bezeye ayrılır. Her bir parça oklavayla ya da elle açılıp içine unlu ve cevizli harçtan yayılır. Boşta kalan kenarları ile kapatılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta-yoğurt karışımından sürülür. Çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler