11 Haziran 2015 Perşembe

GIRNİŞ
MALZEMELER
Hamur için:
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 çay bardağı su

1 tavuk
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI
Hamur için malzemeler yoğurulup yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur bezelere ayrılır. Bezelerden parçalar kopartılıp yuvarlanarak galeta şeklinde yuvarlayıp yarım parmak uzunluğunda parçalar kesilir. Hamur parçaları 3 parmakla çekilerek şekillendir. Tavuk haşlanıp suyundan çıkartılır. Tavuk eti didilip kenara alınır. Tavuk suyundan büyük 1 kase ayırıp kalan tavuk suyu-su karışımında hamurlar haşlanır. Hamurlar süzülüp servis tabağına alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Didilmiş tavuk etleri yayılıp daha önce ayrılan tavuk suyunun içine ezilmiş sarımsak eklenir. Birlikte servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler