3 Temmuz 2015 Cuma

 PATATESLİ TAVUK GRATEN

MALZEMELER:
700 gr. tavuk bonfile
5-6 adet patates
Sosu için;
1 kutu krema (200 ml.)
1 su bardagı süt
1,5 su bardağı kaşar rendesi
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,köri
Not: Bu sos yerine beşamel sosta kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:
Geniş bir kaseye krema,süt, tuz, baharatlar ve kaşar rendesinin yarım bardagını alıp, karıştırın.
Patatesleri ve tavukları yıkayıp,kuşbaşı şeklinde dograyın.
Doğradığınız patates ve tavukları hazırladığınız karışıma katın ve karıştırın.
Yağladıgınız borcam tepsiye karışımı dökün ve yayın.
Ben Seramitok tepsi kulandığım için yaglamadım.
180 derecede patatesler ve tavuklar pişip,harcı çekene kadar pişirin.
Üzerleri kızarmaya başlayınca, kalan 1 bardak kaşar rendesini üzerine yayın.
Kaşarlar eriyip, üstü kızarana kadar tekrar fırında tutun.
Fırından alıp, ilk sıcaklıgı çıkınca dilimleyin ve servis edin.
Yanında pilav yada makarnayla,salata ve ayran eşliginde nefis bir öğün.
Afiyetler olsun... ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler