19 Haziran 2015 Cuma




SÜT DİLİMİ

KEKİ İÇİN
3 tane yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri 
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un 
KREMASI İÇİN
400 gr krema  200 gr olarak 2 kutu)
2 paket kremşanti
1.5 yemek kaşığı bal
bir iki damla limon suyu
YAPILIŞI
İlk önce kekimizin malzemelerinden başlayalım Dostlar.Yumurtalar ile pudra sekerini yaklaşık beş dakika kadar mikserle çırpalım.Sonra içine sırası ile diğer malzemeleri katip çırpmaya devam edelim.Kek malzememizi ben iki ayni büyüklükteki tepsiye bölüştürdüm.Çok soru geldiği için buraya yine yazıyorum.Bir malzemelik hamuru ben iki ayrı tepsiye bölüştürdüm Arkadaşlar.Tabi tepsinin altına yağlı kağıt koymayı unutmayalım.yağlı kağıt serilmiş tepsilerimize kek hamurunu döktükten sonra ıspatula ile hamuru tepsinin her tarafına eşit sartlarda dağıtıp düzleyelim.Kekimizi önceden ısıtılmış 225 dereceli fırına verip toplam 10 dk fırında bekletelim.ama ben yedinci dakikasında fırının kapağını acıp içerdeki buharı dışarı verip kapağı kapatıp.bu şekilde kekteki kabarmalar iniyor ve kek düz bir sekil alıyor.sonra geri kalan üç dakika daha fırında bekletip çıkartıyorum kekimizi.Kekimizin üzerinin düz ve ince olabilmesi için ikinci kural ise keki fırından çıkarır çıkarmaz ayrı bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirmek.ama sakin üzerindeki yağlı kağıdı çıkarmayın.sonra elinizle kekin üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar yapın kekimiz bu şekilde düz ve ince bir hal alacaktır.diger tepsideki kekimizde ayni şekilde pişirip ters çevirelim ve soğumalarını bekleyelim.keklerimiz soğurken biz iç kremasını hazırlayalım.
Krema,krem şantiler,bal ve limon suyunu bir kaba alıp mikserle iyice çırpalım.Katılaşana kadar çırpalım hazır hale gelen kremamızı dolapta bir saat kadar bekletelim.Bu sayede keklerimizde iyice soğumuş olacak.
Keklerimizi tekrar çevirelim ve üzerine kremamızı sürelim.Diğer keki ben altındaki yağlı kağıdı çıkarmadan dikkatlice kremalı kekin üzerine yerleştirdim.Bu sekil daha kolay oluyor çünkü.sonra yağlı kağıdın üzerinden yine elimizle hafince bastırarak kremanın kek ile yapışmasını sağlayalım.Derken yağlı kağıdı kekin üzerinden dikkatlice çekerek çıkartalım.
Tepsideki kekimizi iki saat buzdolabında bekletin.Sonra kekimizi içeri alıp kenarlarından resimdeki gibi incecik keserek ince yerlerini ayıralım keki düzgün bir hale getirelim.derken bu sefer süt dilimi inceliğinde ve boyunda dilimlere keserek son işlemi yapalım.Lütfen her dilimi keserken bıçağınızı temizlemeyi unutmayın.Yoksa kreması kek bulaşır ve hoş bir görüntü olmaz.Bu işlem sırasında kaın bir cetvel kullanabilirisniz .Kesilmis hazir hale gelen Süt dilimlerini tabaga yerlestirip servis yapabilirsiniz. Güloannemutfakta'ya teşekkürler



0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler