İRMİKLİ ,KAĞIT HELVA PASTASI
4 adet kağıt helva
250 gram irmik
2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN 1 paket (80 gramlık)
bitter çikolata 1 Paket DR Oetker JEL
YAPILIŞI
İlk önce Jeli üzerindeki tarife göre hazırlanıp istediğiniz kalıba döküp buzdolabında bekletiniz. İrmiği bir tencereye alın ve rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, toz şeker ve tereyağını kaynatın. Daha sonra kavrulmuş irmiğin üzerine boşaltın ve ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakın. Helva iyice soğuduktan sonra içine damla çikolata ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. İrmik helvasını dört eşit parçaya ayırın.Dolapta bekleyen kivi jelin üzerine irmik helvası koyup her yerine yayın bir adet kağıt helva yerleştirip üzerine irmikli helva koyun. Kağıt helva ve irmik helvası bitene kadar (en üstte kağıt helva kalacak şekilde) işleme devam edin. Üzerini streç leyin bir gece bekletin.Servis yapmadan önce pastayı servis tabağına ters çevirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt helvanın üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. dilimleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN
Ben silikon pasta kalıbı kullandım siz her hangi bir kalıp kullanabilirsiniz.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder