18 Haziran 2015 Perşembe

EV YAPIMI İSKENDER
Malzemeler
500 gr Et
2 Yemek kasigi domates salcasi
1,5 su bardagi su
Tuz
Karabiber
1 Adet pide
1 Paket (250) gr tereyagi
Yogurt (üzeri icin)
Yapilisi:

Ilk olarak eti buzlukta biraz dondurun, biraz donmus olan et daha kolay dogranacaktir.
Eti cok ince ince dograyin ve tavaya koyup kisik ateste, suyunu cekene kadar kavurun, et suyunu cektikten sonra biraz aycicek yagi ekleyip kavurmaya devam edin.
Etin üzerine salcayi ve suyu ekleyip kavurma islemine devam edin, ardindan tuzunu, karabiberini ekleyin ve tavanin kapagini kapatip yarim saat kadar ocakta birakin.
Pideyi kücük kareler seklinde dograyip borcama koyun, tereyaginin yarisini eritip üzerine dökün ve 180°li firinda üzeri kizarana kadar birakin.
Pideler firinda kizardiktan sonra hazir olan eti üzerine yayin, tereyaginin diger yarisini eritin ve etin üzerine gezdirin.
Arzu ettiginiz miktarda yogurda, tuz ekleyip biraz cirpin ve iskenderin bir kenarina dökün.
Hazir olan iskenderi sicak olarak servis yapin.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler