18 Haziran 2015 Perşembe

Şişte Sebzeli Kebap
2 Adet patlican
2 Adet kabak
3 Adet biber
2 Adet domates
Yeteri kadar tahta sis
Köftesi icin:

500 gr Kiyma
1 Yumurta
2 Tane kuru sogan
1 Dis sarimsak
1 Tutam maydanoz
2 Dilim bayat ekmek
1 Tatli kasigi biber salcasi
1 Tatli kasigi karabiber
1,5 Tatli kasigi tuz
Yarim cay bardagi zeytin yagi (üzerine ddökmek icin)
Sosu icin:

2 Su bardagi su
2 Yemek kasigi salca
1 Tatli kasigi tuz
Yapilisi:

Ilk olarak kiymayi hazirlayin. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, islatilip iyice sikilmis bayat ekmegi, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
Patlicanlari ve kabaklari alacali soyun ve birer parmak kalinliginda halka halka dograyin, biberleri ve domatesleride sise dizeceginiz sekilde dograyin. Daha önceden hazirlamis oldugunuz köfte harcindan yuvarlak köfteler yapin ve bir köfte bir sebze olacak sekilde sislere gecirin, iki ucunada domates ve biber gecirin.
Hazirladiginiz sebzeli sisleri büyük bir firin tepsisine yerlestirin ve üzerine yarim cay bardagi zeytin yagini gezdirin. Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu sebzeli kebabin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzerleri iyice kizarip pisene kadar pisirin. Sebzeli kebabi firindan cikarmadan 10-15 dk.  önce sisleri cevirerek altta kalan kisimlarinda kizarmasini saglayin.
Sicak olarak servis yapin.
Not: Arzuya göre patlicanlari ve kabaklari sise dizmeden önce cok az yagda kizartabilirsiniz. Patlicanlarin aci olacagini düsünürseniz sislere dizmeden önce 15-20 dk. suda bekletip kurulayin..
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler