22 Haziran 2015 Pazartesi

Yine istek üzerine bir leke çıkarma yazımız var bugün. İnsanın aklına gelince bile tüylerini diken diken eden bir manzara halı üzerindeki ağda lekesi. Öncelikle umarım kimsenin başına gelmez böyle talihsiz bir kaza diyorum. Hemen sonrasında ise ola ki halınız lekelendi ne yapmanız lazım ona geçiyorum.
Öncelikle leke çıkarma konusunda cok ise yarayan sentetik tineri evimizin bir köşesinde bulundurmamız gerektiğini unutmayalım. Evet çok kötü kokuyor biliyorum ama çok da işe yarıyor meret.
Sir ağda lekesinde de 1 numaralı yardımcımız olacak. Öncelikle lekenin üzerine yeterli miktarda tineri döküp ince bir saç tarağı ile ağdanın fazlasını tarayarak alın. Ardından da beyaz temiz bir bezle kalan lekeyi hafifce ovarak silin. En son olarak sabunlu su ile silebilirsiniz lekeli bölgeyi. Tiner kokusu bir süre gitmez ama halının çöpe gitmesinden iyidir sanıyorum.
Her renkteki makine halısı icin kullanabilirsiniz bu yöntemi. Ama yün halılarda önce tineri halının görünmeyen bir kösesinde test etmenizi öneririm.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler