14 Haziran 2015 Pazar


HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler:
3 kg hamsi
3 su bardağı pirinc
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1.2 cay bardağı zeytinyağı
2 paket dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet kesme seker
1 çay kasığı karabiber
Tereyağı
Maydanoz
Yapılışı: 3 su bardağı pirinc tuzlu sıcak suda ıslatılır ve süzülür. Soganlar yemeklik dogranır ve 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyagıyla birlikte diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Dolmalık fıstıklar, pirinc ve kuşs üzümleri ile 1 cay kaşığı karabiber eklenir. 2 bardak sıcak su ve 2 adet kesme şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirilir. Isıya dayanıklı derin bir kap tereyağıyla yağlanır. Kılcıkları cıkartılmış hamsiler parlak kısımları alta gelecek şekilde kaba dizilir. Pişen pilav kaba alınır ve üzeri tekrar hamsiyle kaplanır. Çok az su dökülüp,üzerine bir kaç parça tereyağı konulur ve ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pisen yemek servis tabağına ters cevrilir, maydanoz yapraklarıyla süslenir. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler