14 Haziran 2015 Pazar

LORLU KURABİYE
Malzemeler
10 fincan un
250 gram tereyagı
3 adet yumurta
1 çay bardagı sıvı yag
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İçi için:
250 gram tatlı lor
1 çorba kasığı kakao
1 çorba kasığı toz seker
Yapılışı; 250 gram lor, 1 çorba kaşıgı şeker ve 1 çorba kaşıgı kakao ile iyice yoğrulur. Kulak memesinden biraz sert kıvama gelen lorlu hamurdan fındık büyüklüğünde toplar hazırlanır. Lorlu kakao topları buzdolabında bekletilir.
Dış harç; 10 fincan un, 3 yumurta ve şeker eklediğimiz hamur malzemelerine 250 gram tereyagı ekleyerek yogurulur. Yoğurma işlemi sırasında birer paket vanilya ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamına gelen hamurlardan kurabiye için parçalar kopartılarak, avuç içinde açılır. Önceden hazırlanan ve buzdolabında sogutulup dinlendirilen lorlu kakao topları hamurun ortasına yerleştirilerek kapatılır. Hazırlanan kurabiyeler 180 derece ısıtılan fırında pisirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler