14 Haziran 2015 Pazar



PIRASA DOLMASI
Malzemeler:
1 kg pırasa
1 adet kuru sogan
1 çay bardagı ınce bulgur
1.2 çay bardagı pırınc
200 gr. kuzu kıyma
1.2 cay bardağı zeytınyagı
1 tutam karabiber
1 tutam nane
1 tutam kimyon
2 adet havuc
1 adet lımon
Yapılısı.. Pırasalar ayıklanır ve haslanır. 1 adet kuru sogan yemeklık dogranır. Üzerıne 1 cay bardağı ince bulgur ve yarım çay bardagı pırınc konulur. 200 gr kuzu kıyma, yarım cay bardağı zeytınyagı, 1er tutam karabıber, nane ve kımyon eklenip dolma ıcı harmanlanır. Dırı kalacak sekılde haslanan pırasalar soguk sudan gecırılır. Pırasalara boydan bir cızık atılır böylece yaprakları kolayca ayrılır. Pırasa yapraklarına dolma içi yerlestirilir ve muska seklinde sarılıp tencereye alınır. Havucun kabugu alınır ve ınce serıtler halinde doğranıp pırasaların uzerıne dösenır. Limon da dılımlenıp tencereye yerlestırılır. Pırasaların üzerıne cıkmayacak kadar sıcak su dökülüp yemek pısmeye bırakılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler