İÇLİ PİŞİ
Hamur için:
8 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 yumurta
3 su bardağı yogurt
2 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için: Sıvı yag
İç harcı için:
300 gram tulum loru
3 yemek kaşığı çörekotu
1 demet maydanoz
12 sert domates
YAPILIŞI:
Hamur için bütün malzemeler bir kaba alınıp karıştırılır. Elde edilen hamur yarım saat dinlendirilip 4 eşit parçaya ayrılır. Domatesler halka şeklinde dilimlenir. İç harç için lor peyniri, çörekotu ve kıyılmış maydanoz karıstırılır. Bezeler oklava ile açılır. Dilimlenmiş olan domatesler aralarla hamurun üzerine yerleştirilir. Domateslerin üzerine lor karışımından koyulur. Açılan ikinci hamurla iç malzemesi yerleşmiş olan hamurun üzeri kapatılır. Aynı işlem diger 2 hamura da uygulanır. Bardak yardımıyla kesilip kızgın yağda kızartılır.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder