15 Haziran 2015 Pazartesi

ŞAMBALİ

2 su bardagı irmik
2 su bardagı un
1 su bardagı yoğurt
1 su bardagı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşıgı karbonat
100 gram tuzsuz yer fıstıgı

Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI :
Şambalinin şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. Limon suyu eklenip 10 dakika daha kaynatılıp soğumaya alınır. Tatlı için tuzsuz yer fıstığı dışında bütün malzemeler derin bir kaba alınıp karıştırılır. Sert bir hamur elde edilir. Hamur yağlanmış fırın tepsisine el ıslatılıp düzgün bir şekilde yayılır. Daha sonra tuzsuz fıstıklar şambalinin üzerine yerleştirilir. Pişirilmeden önce baklava dilimi şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 40 dakika pişirilir. Fırından alınan sıcak tatlının üzerine soguk şerbet gezdirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler