15 Haziran 2015 Pazartesi

KAHKÜLLÜ PİLAV

2 KASE KURUTULMUS TAZE FASULYE
3 KASE BULGUR
100 GRAM TEREYAGI
2 YEMEK KAŞIGI SIVI YAG
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ÜZERİ İÇİN
3 YEMEK KAŞIGI TEREYAGI
2 DİŞ SARIMSAK
NANE YAPRAĞI
DOMATES
YAPILISI:
Civil fasulyeler yıkanıp 4 kase su ile haşlanır. Süzülüp kenara alınır. Pilav tenceresine 2 yemek kasıgı tereyagı alınıp eritildikten sonra yıkanmıs bulgur eklenir. Karıştırıldıktan sonra su, tuz ve civiller eklenir. Son olarak 1 kaşık tereyagı üzerine parça parça eklenir ve pişirilir. Küçük bir tavada kalan tereyağı eritilir. 3 dis sarımsak ezilip 2 yemek kasıgı su ile karıştırılır. Pilavın üzerine eritilmiş tereyağı ve sarmısaklı su gezdirilip servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler