KIFLE
Malzemeler:
250 gr tereyagı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yag
4 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Yapılışı: 1 bardak süt ısıtılır ve içine 1 paket yaş maya, 1 yemek kaşığı şeker katılıp karıştırılır. 3 adet yumurta, 1 yumurtanın sadece beyazı ve 250 gr oda sıcaklıgındaki tereyağı yoğurma kabına alınır. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz eklenip toparlanana kadar un ilave edilerek yoğrulur. Hamur üzeri örtülüp yaklaşık 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır. İlk beze tepsi büyüklügünde açılır. Açılan hamur 8 esit ücgene kesilip sarılır ve yarım ay şekli verilip fırın tepsisine dızılır. İkıncı beze de aynı sekilde hazırlanır. Hamurlara sıvı yağ ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür ve ortalama 180 derecedeki fırında pisirilir.
Kifle servise hazırdır.
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder