14 Haziran 2015 Pazar

MASLUKA

Malzeme lıstesı
500 gr. cekılmıs bugday
1 kase ınce bulgur
1 yemek kasıgı ısot
ıc malzemesı
250 gr. kuzu kıyma
1 adet kuru sogan
1 yemek kasıgı domates salcası
1 çay kasıgı ısot
1 tutam karabiber
Sosu ıcın
1 yemek kasıgı domates salcası
1 çay bardagı zeytınyagı
Yapılısı: Cekılmıs buğday ve ınce bulgur genıs bır tepsıye alınır. Üzerine 3.4 yemek kasıgı oda sıcaklığında su dokulup ıslatılır ve sısene kadar bekletilir.
Derın bır kabın ıcıne 250 gr. kuzu kıyma konulur ve uzerıne 1 adet kucuk kucuk doğranmış kuru soğan ile 1 yemek kasıgı domates salçası eklenır. 1 cay kasıgı ısot, 1 tutam karabiber ve arzuya göre tuz serpılır. Kıyma güzelce yogrulur.
Islatılan bugday ve bulgurun uzerıne 1 yemek kasıgı ısot,1 cay kaşığı tuz ve karabiber eklenip azar azar suyla bırlıkte ozlesene kadar cıgkofte gıbı yogrulur. Hazırlanan harctan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve ısaret parmagıyla delınıp avuc içinde döndürülerek külah gıbı acılır.Icı kıymalı harcla doldurup agzı kapatılır (ıclı Kofte gıbı hazırlanır)
Tencereye 1 cay bardagı zeytınyagı dokulur. Dolu dolu 1 yemek kasıgı domates salçası kokusu cıkana kadar kavrulur. Üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su dokulup kaynatılır. 1 tutam tuz serpılıp hazırlanan ıclı kofteler tencereye atılıır. Kofteler suyun yuzeyine cıkana kadar haslanır. Kevgirle derin bir servis kabına alınır ve uzerne yemegın suyundan dokulur.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler