12 Haziran 2015 Cuma

 MİDYE TATLISI

1 çay bardağı süt
1 çaybardağı yoğurt
1 bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı nısasta (bezelerın aralarına sürmek ıcın)
yarım paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un.
Araları ıcın..
Antep fıstıgı (tüm olarak)
üzerlerine sürmek icin tereyağı

Serbet ıcın
3 su bardağı su
2,5 su bardağı seker
3-5 damla lımon suyu
Tüm malzemeleri karıştırın kulak memesi kıvamında hamur elde edin.hamuru 12 bezeye ayırıp üzerini kaparıp 15 dk dinlendirin.bezeleri nisasta yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın aralarına nisasta sürülmüs tüm bezeleri üst üste koyun en üsteki bezeye nisasta sürmeyin.üst üste koyduğunuz bezeleri acabildiğiniz büyüklükte acıp sonra rulo şeklinde sıkıca sarın .sonra parmak kalınlığında kesin parçaları avcunuzun iciyle bastırıp fıslıkları koyun ay seklinde kapatıp tepsiye düzün .. En sonunda eritilmis tereyağ sürüp 200 derecelik fırına pembe olana kadar pişirin.. Soğumaya bırakın serbeti hazırladıktan sonra tatlı soğuk serbet sıcak dökün .. Afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler