24 Haziran 2015 Çarşamba

 MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA

Hem görüntüsüyle hem de tadıyla denemeniz gereken muhteşem bir lezzet...
Malzemeler:
2 paket kemal pasa
4 su bardağı toz seker
5 su bardağı su
Kreması İçin:
1lt süt
2 çorba kasığı un
3 çorba kasığı nisasta
1 tatlı kasığı margarin
2 paket vanilin
Üzeri İçin:
2 paket toz şanti
1 su bardağı soğuk süt
-hindistan cevizi
Hazırlanışı: Şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca kemal paşaları ekleyip yumusayıncaya kadar pisirip büyük dikdörtgen borcama düzgünce sıra sıra yerleştirin.
Kreması için tencereye vanilin ve margarin hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip vanilinler ve margarini ekleyip ocaktan alın ve kemal paşaların üzerlerine döküp üzerini kasık ile düzleyip sogumaya bırakın.
Şanti ve sütü çırpıp soguyan tatlının üzerine düzgünce sürüp bol hindistan cevizi serpiştirip buzdolabına koyup 1-2 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler