18 Haziran 2015 Perşembe

NisastalI Gül Kurabiye

125 gr Margarin (oda sicakliginda)
1 Su bardagi pudra sekeri
1 Paket vanilya sekeri
2 adet yumurta
400 gr Nisasta
Aldigi kadar un (1,5 su bardagi)
Cay kasiginin ucuyla cok az gida boyasi
Yapilisi:

Margarini, pudra sekerini, vanilya sekerini, yumurtayi, nisasta ve gida boyasini genis bir yogurma kabina koyun ve yogurun, ardindan unu yavas yavas ekleyip yogurmaya devam edin, kulak memesi yumusakliginda bir hamur o olana kadar un ekleyin ve yogurun.
Hamurunuzu tezgahin üzerinde merdaneyle acip kurabiye kalibi veya bir cay bardagi yardimiyla daireler kesin
Kestiginiz dairelerden üc tanesini üst üste yarim ay seklinde dizin ve bir ucundan baslayarak rulo yapin, yaptiginiz ruloyu ortadan ikiye kesip gül sekli verin ve yagli kagit serili tepsiye dizin.
Kurabiye hamuru bitene kadar bu isleme devam edin, hazir olan gül seklindeki kurabiyeleri daha önceden isitilmis 170°li firinda üzerleri hafif pembelesene kadar pisirin.
Kurabiyeler soguduktan sonra pudra sekeri serpip servis yapin. Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler