12 Haziran 2015 Cuma

Sultan salatası
Malzemeler:
garnitürü için
4 tane havuç
2 tane patates
250 gr. ıc bezelye
veya hazır garnitür
iç harcı
3 adet patates
1,5 su bardağı mayonez
Tuz
 4 tane yumurta
Hazırlanısı
Öncelikle orta boy bir tencerenin yarısını kadar su dolduralım ocağın üzerine alalım.
Patates ve havucu bol suda yıkayalım. Patatesin kabuklarını soyalım küçük küçük doğrayalım (bezelyenin iriliğinde). Havucun kabuklarını havuç soyucu ile kazıyalım, patateslerin büyüklüğünde doğrayalım. Isınan ocaktaki suya patates, bezelye ve havucu ilave edelim haşlayalım.
Haşlanan sebzeleri süz gece alalım, soğuyunca süzgeçten alalım karıştırma kabına aktaralım,
ayrı bir kapta 3 adet patatesi haşlayarak püre yapalım üzerine hazırladığımız garnitürü ,tuz ve mayonez ilave edelim karıştıralım.
Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyalım, kek kalıbına hazırladığımız salatanın yarısını dökelim yumurtaları dik olarak aralıklı yerleştirip kalan salatayı yumurtaların üzerine doseyiniz. Bir gece dolapta bekletiniz, sonra kalıptan ters çevirerek çıkaralım. Salatamızın üzerini sebzelerle süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun….Dılerseniz ortasına yumurta yerine haşlanmış havuçla hazırlayabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler