11 Haziran 2015 Perşembe


ZEYTİNYAĞLI KARALAHANA SARMASI
Malzeme Listesi
4 bağ karalahana
2 kase pirinç
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber
1 paket kuş üzümü
1 su bardağı sıvı yağ
3 soğan
1 çorba kaşığı salça

YAPILISI
Lahanaların sap kısımları kesilip haşlanır. Süzülüp soğuduktan sonra ikiye keserek damar kısımları çıkartılır. Soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Üzerine pirinç, karabiber, nane, pul biber, kuş üzümü ve salça eklenip kavurma işlemine devam edilir. Lahana yapraklarına iç harç konularak sarılır. Tencerenin dibine kara lahanaların damar kısımları yerleştirilir. Üzerine sarmalar dizilir Üzerine tuz serpilip yağ ve su eklendikten sonra dolma kapağı yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler