3 Temmuz 2015 Cuma

 CEVİZLİ KADAYIF

MALZEMELER:
1 KG. SÜTLÜ KADAYIF
200 GR. TEREYAĞ
1 SU BARDAGI SIVIYAĞ
İÇİ İÇİN: 1 KASE KIRIK CEVİZ
ŞERBETİ İÇİN:
1 KG. ŞEKER
1 KG. SU
YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI:
Tereyagı bir tavada eritin ve ocaktan alın. İçine sıvıyagı ekleyin.
Kadayıfları bir tepsiye alıp yagın yarısını kadayıfa dökün.Elinizle yagı kadayıfa yedirin. (fazla parçalamadan,havalandırarak karıştırın)
Kadayıftan parçalar koparıp, küçük bir çerez kabına yada fincana bir parça koyup içine ceviz koyun.
Üzerini tekrar kadayıfla kapatıp fırın tepsisine ters çevirin.
Kalan yağı tekrar eritip kadayıfların üzerine birer kaşık gezdirin.
200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
Şerbetimizi hazırlayıp kadayıfların üzerine gezdirin.
Kızarmış kadayıfları önceden hazırlayıp,servis yapacağınız zamanda şerbetini dökebilirsiniz.AFİYETLER OLSUN. ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler