1 Temmuz 2015 Çarşamba

Demlikte Kalan Çayın Faydaları
Çayınızı içtikten sonra demlikte geriye kalan çayı çöpe atmadan fayda sağlayın. Nasıl mı? Arta kalan çayın yararları bu haberimizde değineceğiz.
Gündelik hayatımızda olmazsa olmazlarından hemen hemen hergün içtiğimiz çayın dibinde mutlaka bir miktar kalıyordur. Bizlerde herkesin yaptığı gibi demlikte ya da bardakta geriye arta kalan bu çayı nasıl değerlendireceğimizi bilmediğimiz için göz ardı ederek çöpe atmayı tercih ediyoruz.  Yapılan bu yanlışın yararlarını öğrendiğimiz zaman sağlımıza önem verme yoluna giderek daha önce hiç yarar sağlamadığımız bu çayları kuşkusuz değerlendireceğiz.
Ayaklarda koku varsa giderebilir,
Yapılacak işlem, her akşam demlemiş olduğunuz çayın çöpe gidecek kısmını bir kaba doldurun. Ayaklarınızı sığmış olduğu bu kaba tamamen koyarak onbeş-yirmi dakika bekletin. Yaptığınız bu işlemi 10 gün boyunca tekrarladıktan sonra hergün almak istemediğiniz ayak kokunuzdan kurtulmuş olacaksınız.
Boğaz ağrısına iyi gelir,
Demlikte kalan çayı süzdükten sonra çayı soğumaya bırakıp bekleyiniz. Soğuduktan sonra çayı bir bardak yardımı ile  gargara yapın, düzenli olarak bu işlemi yaptığınızda boğaz ağrınıza iyi geldiğini hissedeceksiniz.
Buzdolabınızı’da ki kokunuzu giderebilir,
Çaydanlığınızda geriye kalan çayın suyunu iyice süzdükten sonra bir kap yardımı ile kurumaya bırakın. Kapta kurutulan çayı buzdolabı içerisinde uygun bir bölgeye koyunuz. Belirli bir süre sonra rahatsız olduğunuz buzdolabınızda var olan kokunun gittikçe azaldığını hissedeceksiniz.
Yağlı ciltler için,
Duşa girdikten sonra mutlaka cıkmadan bir çaydanlıkta bulunan çayı vücudunuza masaj sayesinde sürerek yıkayıp çıkın, faydasını göreceksiniz.
Ve,
Elinizde soğan ve balık kokusu varsa sadece yıkama ile geçmeyeceğinden, çaydanlıkta bekleyen çay ile yıkayarak bu kokulardan kurtulmuş olacaksınız.
Gözünüzde geçmeyen çapak varsa, demlikte bekleyen ılık çayla peçete veya pamuk yardımıyla ıslatıp göz etrafını ve göz kapaklarınıza uygulayın.
Saçlarınızı şampuanla yıkama işleminden sonra çıkmadan son olarak bir çaydanlık çayla yıkamayı deneyin. Böylelikle saçlarınızdaki yağ probleminden kurtulmuş olacaksınız.
Yanlışlıkla dilinizi ısırmış iseniz demlikte kalan cayla gün boyunca üç kez ağzınızı çalkalayın. Bir müddet sonra düzelecektir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler