1 Temmuz 2015 Çarşamba

 İki  Renkli Tatlı

Kek Malzemeleri :
4 Yumurta
1 çay bardağı Şeker
 1,5 çay bardağı Sıvıyağ
4 çay bardagı İrmik
4 çay bardagı Un
1 paket Kabartma tozu
Şerbeti
4 su bardagı Şeker
 4 su bardagı Su
 1/4 limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbet hazırlanır ve sogumaya bırakılır…
Tatlı hamuru için gerekli malzemeler kek çırpar gibi sırasıyla eklenir ve çırpılır..
Yaglanmış fırın tepsisine dökülerek üzeri, ıslatılmış kaşığın tersiyle düzleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dak üzeri kızarana kadar pisirilir.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine buz gibi soğuk şerbet dökülür.
Şerbetini iyice çeken tatlı bardakla yada kurabiye kalıbıyla kesilir başka bir tabağa alınır.
Kenarlarından çıkan tatlı parçalarına 3 yemek kaşıgı kakao eklenir bir çatalla iyice ezilir.
Elde edilen kakaolu tatlı tabaga ayrılan diğer tatlıların üzerine eşit olarak bölünür ve güzelce yayılır.
En üstüne 1 poşet kremşanti 1 bardak sütle çırpılır ve krema sıkma aparatıyla istenilen şekilde süslenir.
Afiyetle Olsun…Tatlı Tuzlu Tarifler'e teşekkürler



0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler