HUMUS
MALZEMELER:
1,5 çay bardağı humus ( nohut unu )
1 yemek kaşığı tahin
Limon suyu, tuz, kimyon, pulbiber ve zeytinyağı
Süslemek için; yeşil zeytin ve maydanoz
YAPILIŞI:
Bir kaseye nohut ununu alıp, üzerine sıcak su ekleyin ve süzme yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
5 dakika dinlendirin ve içine tahin,limon suyu,tuz, kimyon,pulbiber ve zeytinyağı katıp karıştırın.
Servis tabağına aldıgınız humusu tabağa yayın.
Kenarlarını dilimlenmiş,biberli yesil zeytin, kıyılmış maydanoz,pulbiber ile süsleyin ve üzerine zeytinyagı gezdirip; çatalla şekil verin. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder