3 Temmuz 2015 Cuma

   HÜNKAR  BEĞENDİ
Malzemeler:
Beğendi İcin;
3-4  adet patlıcan
3 yemek kaşıgı tereyagı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Et  İçin;
500  gr. dana  kuşbaşı
2 yemek kaşığı tereyag
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salca
2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz,karabiber ve pulbiber

Yapılışı:
Beğendi  Yapılışı:
Patlıcanları catalla birkac yerinden delin ve alimünyum folyoya sarıp fırında  közleyin. Közlendikten sonra soyup,robottan geçirin yada çatal veya bıçakla ezin.
Un ve tereyağını kavurun.Sütü azar azar yedirip,karıştırın.Üzerine patlıcanları  ve tuzunu ekleyin. Bu  aşmada beğendiye 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin.
Et  Yapılışı:
Etleri tencereye alın ve üzerlerini gececek kadar su ilave ederek  pişirin.Ben bu işlemi düdüklü tencerede hallediyorum.Tavaya  tereyag+sıvıyag  koyup,eritin.Pişen etleri kevgir yardımıyla alın ve erimiş yağa ekleyin.Un,sarımsak  ve salçasınıda ilave edip,biraz soteleyin.Son olarak tuz,karabiber ve pulbiberi ekleyip,karıştırın.
Servis tabağına  begendiyi  koyun ve catalla şekil verin.Tam ortasına etleri yerleştirin ve servis edin.ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler