3 Temmuz 2015 Cuma

KATMERLİ RULO BÖREK

MALZEMELER:
Hamuru için:
3 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta
sarısı
Arası için:
250 gr.
margarin
Açmak için:
1,5 - 2 su bardağı nişasta
Ve istediğiniz herhangi bir iç
malzeme
YAPILIŞI:
Hamur için olan malzemelerle hamuru yoğurun ve yarım saat dinlendirin.Dinlenen hamuru 24 eşit bezeye ayırın.
Her bezeyi nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Margarini eritin ve bu açtığınız 24 bezenin 12 tanesine, erittiğiniz margarinden sürün.Diger 12 bezeyi margarin sürdügünüz bezelerin üzerine kapatın.Böylece 12 adet 2 katlı yufkamız oldu.Bu 2 katlı 12 yufkayı, yine nişasta ile ayrı ayrı açın.
Erimiş margarin sürüp, bu seferde bohça şeklinde katlayın.Buzdolabında yarım saaat dinlendirin.
Dinlenmiş hamurları tepsinizin büyüklüğüne göre, yine nişasta kullanarak açın ve yaglayın.
Açtığınız yufkaların uç kenarlarına, iç malzemeden koyun.Ben patatesli iç malzeme kullandım. Siz dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
Rulo şeklinde sardığınız hamurları, yaglı kagıt
serdiğiniz tepsiye sıralayın.
Böreklerin üzerine dilim şeklinde çizikler
atın.Üzerine az bir su ile açtığınız yumurta sarısı sürün.
175 derecede pişirin.
Pişen börekleri, çizik atttıgınız yerlerden dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.
Daha iyi anlaşılması için, kare kare resimledim. Umarım işinize yarar. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler