3 Temmuz 2015 Cuma


 SOSYETE MANTISI

Malzemeler:
3 adet yufka
İç malzeme için; 300 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber
Yufkalara sürmek için; 1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için; 1 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Üzeri için; 1 kase sarımsaklı yoğurt
Süsleme için; sumak,nane ve maydanoz
Yapılışı:
Önce iç malzemeyi yapalım.Bunun için;soğanı minik yemeklik doğrayın.Orta ateşte 2 kaşık zeytinyag ile birlikte kavurun.Kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi ekleyip;arada karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Altını kapatın ve dogradığınız maydanozları ekleyin.Soğumaya bırakın.
Yufkalara sürmek içim;bir kaseye 2 yemek kaşığı sıvı yag ve 1 çay bardağı su ile yağlı su hazırlayın.
Yufkayı tezgaha serin ve hazırladığınız yaglı sudan her yerine fırça ile bolca sürün.Bu yağlı sudan biraz artırın.Daha sonra üzerleri için kullanılacak
Yufkayı dörde bölün.Yufkaların geniş kenarlarına iç malzemeden koyun ve uç kenarlarını kapatmadan rulo yapın.Yaptığınız ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.Bir ucunu altına gizleyerek,pişerken açılmamalarını sağlayın.
Mantıları yağlı kağıt serilmiş herhangi bir fırın tepsisine döşeyin.
Mantıların üzerlerine ayırdığınız yağlı sudan sürün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında,25-30 dakika üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Mantılar fırında pişerken, sosu hazırlayın.Bunun için,tavaya 2 kaşık zeytinyağı alın ve içine 1 adet rendelenmiş domates ilave edip;kavurun.Sosa 1 kaşık biber salçası ekleyip,biraz daha kavurun.
Mantılar fırından çıkar çıkmaz,üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Üzerine sostan gezdirin.
Son olarak sumak ve nane serpin.Kıyılmış maydanoz ekip,sıcak sıcak servis edin.Afiyetler olsun. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler