3 Temmuz 2015 Cuma

  PATATES OTURTMA
Malzemeler:
5-6 adet patates
400 gr kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4-5 adet yesil sivri biber
2 yemek kaşıgı tereyağ
1 yemek kaşıgı domates salçası
1 yemek kaşıgı biber salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,kisniş
Kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Öncelikle kıymalı iç malzemeyi hazırlayın.Bunun için; tavaya kıymayı alın ve suyunu çekene kadar kavurun.Tereyagı ekleyin.
Yemeklik doğranmıs soğan,sarımsak ve biberleri ilave edin.
Kabukları soyulmuş ve minik küp dogranmış domatesleri ilave edin.
Salçaları,tuz ve baharatları ekleyip,biraz su ilave edip,karıştırın ve kısık ateşte 3-4 dakika kadar tutun.Bu aşamada kıyılmış maydanoz ekleyin.
Patatesleri soyup,halka şeklinde doğrayın ve bol kızgın yağda kızartın.
Patateslerin yarısını genis ve yayvan bir tencereye yerleştirin.
Arasına hazırladığınız kıymalı iç malzemeyi döşeyin.
Kalan patatesleri üzerine döseyin.
En üste domates dilimleri koyun.Arzuya Göre yeşil sivri biberde koyabilirsiniz.
Tencereyi ocağa alın ve kenarından üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yapın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve pisirin.Zaten tüm malzemeler yarı pişmiş oldugu için; çok kısa bir pişme süresi var.
Aynı tarifi fırındada yapabilirsiniz.
Yanında yoğurt ve salatayla sıcak sıcak servis edip,afiyetle yeyin. ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler