3 Temmuz 2015 Cuma

 KARNIYARIK TARİFİ
Malzemeler:
6 adet orta boy patlıcan
İç malzeme; 300 gram kıyma
1 adet büyük kuru soğan
2-3 adet domates
4 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kasığı tereyag
1 yemek kasığı zeytinyag
1 yemek kasığı domates salçası
1 tatlı kasığı biber salcası
Tuz, karabiber,kimyon,pulbiber,kişniş
Maydanoz
Patlıcanları kızartmak için; sıvıyag
Üzerleri için; domates dilimleri ve küçük sivri biberler
Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası,kekik ve su
Yapılışı:
Tavaya tereyağ ve zeytinyagı alıp,eritin.
Yemeklik doğranmış soğanı,ince doğranmış sarımsakları ve doğranmış sivri biberleri hafifce kavurun.
Kıymayı ekleyip,kavurmaya devam edin.
Domateslerin kabuklarını soyup,minik doğrayın ve tavaya ilave edip,soteleyin.
Salçaları ve tuzu ekleyin.
Damak zevkinize göre baharatları ekleyin.
Son olarak kıyılmış maydanoz ilave edip, kısık ateşte biraz pişirin. Patlıcanları saplarını koparmadan alacalı soyup 30 dakika tuzlu suyun icinde bekletin.
Bir tencereye sıvıyağı döküp kızmasını bekleyin.
O sırada patlıcanları iyice kurulayın.
Patlıcanların her tarafını kızartın ve kağıt havluyla fazla yağını çektirin. Patlıcanları borcam tepsiye alın ve küçük bir bıcak yardımıyla yada kaşıkla ortalarından yarın.
Patlıcanların içlerini hazırladığınız iç malzemeyle doldurun.
Sos için; bir çorba kasesine salçayı alın ve üzerine kaynamış su döküp,karıştırın.Kekik ekleyin.
Bu sosu patlıcanların kenarlarından dökün.
Her patlıcanın ortasına sivri biber ve bir dilim domates yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin.
Üzerine döktüğünüz salçalı suyu buharlaşıp azalmaya başladığında ve üzerlerindeki biber ve domatesler piştiğinde karnıyarığınız pismis demektir.
Arzuya Göre yanında pilav ve cacıkla sıcakken servis edin.. Afiyetler olsun.. ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler