3 Temmuz 2015 Cuma

 Tavuklu,yoğurtlu salatalar muhteşem oluyor..Çok doyurucu,besleyici ve leziz olan bu salatayı mutlaka deneyin..Çocuklar,misafirler,çay saatleri ve gün sofraları için şahane bir tarif..

TAVUKLU YOĞURTLU BUĞDAY SALATASI
Malzemeler:
2 adet tavuk gögsü
2 su  bardagı aşurelik buğday
1 su bardagı ceviz kırığı
2-3 su bardagı kadar yoğurt
2 yemek kaşıgı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz,pulbiber
Üzeri için; 5-6 adet közlenmiş ve dogranmış kapya biber
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
Öncelikle aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın.Ertesi gün süzüp,yıkayın ve tencereye alın.Bolca su ilave edip,pişirin ve süzün.
Pişen bugdayın suyunu sakın dökmeyin.Daha sonra çorbalarınız için kullanabilirsiniz.
Ben bu işlemi düdüklü tencerede hallettim.Daha pratik oldu.
Tavuk göğsünü üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
Haşladığınız tavugu küçük küçük didikleyin.
Tavuğun suyunuda sonra pilav ve çorba yapımında kullanabilirsiniz.
Bir tarafta sarımsaklı,mayonezli yoğurt hazırlayın.
Geniş bir karıştırma kabında bugday,tavuk,ceviz ve yoğurtlu karışımı karıştırın.
Tuz ve pulbiber ekleyip,karıştırın.
Tavaya zeytinyagı alın ve biberleri koyup,soteleyin.
Salatayı servis tabağına alın ve üzerine sotelediğiniz biberleri yerleştirip, servis edin. Afiyetler olsun... ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler