16 Ağustos 2015 Pazar

 BULAŞIK MAKİNASINDA HIZLI TURŞU YAPABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ?
Evet kulağa çok ilginç geliyor ama hem çok pratik hem de çabucak yapabileceğiniz lezzetli turşunuzun tadını çıkarın.Çok basit bir tarifle bulaşık makinanızda hem de gerçek lezzetinde tursu yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze fasulye, kornişon, biber, havuç, vs..) çünkü lahana sülfür içerir ve bu nedenle aşırı gazlı bir sebzedir. Normal turşu yöntemleriyle yapılırken, bir yandan her gün kapağı açılır, gazı kaçırtılır ve suyu azar azar yenilenir, kısacası bu yöntemle olmaz.
800 ml.lik klasik boy kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Bir büyük boy kavanoz için iki katı ölçü yapabilirsiniz.
Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
Kavanozu doldurmak için su

Yapılısı:
Malzemelerinizi yıkayın. İster bütün, ister doğrayarak, ister tek çesit, ister karışık olarak kavanozlara agzına kadar doldurun.
Üzerine yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.
Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsi bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Boş bulasık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez)
Bulasık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
Programın sonunda oldukları yerde sogutun ve çıkarın.
Aynı gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler