1 Eylül 2015 Salı
İÇLİ KÖFTE
Yarım kilo bulgur,
1,5 su bardağı irmik,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Karabiber,
Tuz,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı un,
Sıcak su.
İçi İçin:
Yarım kilo kıyma,
100 gram çekilmis ceviz içi,
1 adet soğan,
1 tutam maydanoz,
Kırmızı pul biber,
Karabiber,
Tuz,
3 yemek kaşıgı tereyağı,
İsteğe göre farklı baharatlar.
Kızartmak İçin:
Sıvı yağı.
Bir kaba bulguru, irmiği koyalım,
Üzerine yavaş yavaş karıştırarak sıcak su dökelim.
Bulguru ve irmiği iyice ıslattıktan sonra yumuşayıncaya kadar bekletelim.
Sonra üzerlerine sırasıyla diğer malzemeleri ilave edelim ve iyice yoğuralım.
İçi için; soganı, maydanozu ince ince dograyalım.
Tavaya tereyağını, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine kıymalı ilave edelim ve kavuralım.
Sonra tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi, maydanozu, cevizi ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Kıymalı harç iyice soğutalım.
karışımdan cevizden büyük parçalar koparıp, elimizde yuvarlayalım.
Sonra parmağımızla ortasını genişçe oyalım ve kıymalı harçtan koyup, istediğimiz şekli vererek kapatalım.
Kıymalı Cevizli İçli Köftelerimizi bol sıvı yağda kızartıp, servis yapalım.
Afiyet olsun..... Tarif için , Resmiye copur altuntas'a teşekkürler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder