- Bir büyük lahana
- 1 kilo kestane
- 5 soğan
- 2 su bardağı pirinc
- 2 kaşık domates salçası
- 2 tatli kaşığı köfte baharatı yedi bahar
- 1 kaşık şeker.
- 2 bardak sıcak su
- 2 cay kaşığı tuz
- Kestanelere kenarlarından çizik atılarak şekerli sıcak suda yarım saat kadar bekletilir. Daha sonra fırın tepsisine alınıp 200 derecede fırına verilir. Fırından çıkınca yarısının kabukları çıkarılıp küp küp doğranır.
- 1 bütün lahananın yaprakları ayrılarak sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Soğanlar rondodan geçirilip tereyağında kavrulur. Rengi dönünce salçaları bırakılır. Köfte baharatı ve tuzu konur. Yıkanan pirinç eklenir. Kavrulunca suyu eklenir. Suyunu çekince ocaktan alınır. Küp küp doğranan kestaneler ilave edilip harmanlanır ve iç harcı hazırdır.
- Haşlanarak yumuşatılan lahana yapraklarına hazırlanan iç harç konur ve sarılarak tencereye dizilir. Bütün kestanelerle üzeri süslenir. Yarım bardak sıcak su eklenip pişirilmeye bırakılır.
0 yorum :
Yorum Gönder