KEKİ İÇİN.
- 5 yumurta.
- 1 bardak şeker.
- 1,5 bardak un.
- 1 çay bardağı sıvıyağ.
- 2 kaşık kakao.
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
MUHALLEBİSİ İÇİN.
- 3 kaşık nişasta.
- 4 kaşık hindistan cevizi.
- 1 bardak şeker.
- 3 kaşık un.
- 4 bardak süt.
- 2 kaşık tereyağı
ÜZERİ İÇİN.
- 2 paket bitter çikolata.
- 1 paket taze kırema.
- Geniş bir kaba 5 adet yumurta kırılır ve 1 su bardağı şeker ile kar kıvamına gelene kadar çırpılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ, 1,5 bardak un ve 2 kaşık kakao ilave edilip tekrar çırpılır. En son 1 çay kaşığı kabartmatozu eklenip karıştırılır. Yuvarlak cam kabın üzerine sıvıyağ gezdirilir ve üzerine karışım dökülür 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişince ılımaya alınır.
- 4 bardak süt, 1 bardak şeker, 4 kaşık hindistan cevizi, 3 kaşık nişasta çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp içine 2 kaşık tereyağ bırakılır ve topaklanmaması için çırpılarak soğumaya bırakılır.
- 1 paket taze süt kreması tencereye alınır. İçine 2 paket bitter çikolata konur ve eriyince ocaktan alınır. Püf noktası kaynamaması gerekmektedir.
- Ilıyan kek enine kesilerek 2 parçaya ayrılır. Bir parçası derin ve yuvarlak olan cam kaba alınır. Üzerine soğuyan muhallebi dökülür ve kalan kek parçası ile üzeri kapatılır. Dolapta 2-3 saat beklemesi gerekmektedir. Dolaptan çıkınca ters çevrilerek sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan kreması dökülüp servis edilir. Çilekle süsleyerek sunabilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder