30 Mayıs 2015 Cumartesi

Deri koltuğu temizlemeden önce bilinmesi gerekenler:
Temizlik sırasında bol miktarda su kullanırsanız deriye zarar verirsiniz. Deri yapısı nedeniyle yağlıdır ve kullanılan fazla suyla kurur ve çatlar. Bu nedenle temizlik sonrasında çok iyi bir şekilde kurulamanızı öneririz.
Deri koltuklarda oluşan ağır lekeleri temizlemek için marketlerde satılan deri temizleme losyonlarını kullanmanızı öneririz. Derinin yağ oranını koruyup kurumasını ve çatlamasını engellediği gibi daha güvenli bir şekilde koltuğunuzun temizliği sağlanmış olur. Bunu yanında ürün talimatlarının dışına çıkmamanızı öneririz.
Deri yüzey temizleyicisi dışında başka kimyasallar kullanmanız koltuğunuza zarar verebilir. Ağartıcı özelliği olan çamaşır suyu, tuz ruhu, aseton, bulaşık çamaşır deterjanlarından mümkün olduğunca uzak durun.
Temizleme sırasında sert fırça, bulaşık süngeri gibi sert malzemelerden üretilmiş ürünleri kullanmamalısınız. Hatta elektrikli süpürgeyle de süpürmeniz deri koltuklara zarar verecektir. Deri koltukları temizlerken mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz.
Deri koltukları uzun süre güneş ışığında bırakmak koltuğa  zarar verir ve kısa sürede çatlamasına neden olur.
Eğer deri koltuğunuzun rengi beyazsa temizlik esnasında kullanacağınız bez de beyaz olmalıdır. Aksi takdirde deri koltuğunuz boyanabilir.
Temizleme işleminden sonra cilt bakım kremlerinden birini çok az miktarda sürebilirsiniz. Deri koltukların daha parlak görünmesini sağladığınız gibi çatlamalara da engel olmuş olursunuz
Deri koltuk nasıl temizlenir?
Deri koltukları temizlemenin bir çok alternatif yolu vardır. Ev kadınlarının denediği ve olumlu sonuçlar aldığı temizleme yöntemlerini sizin için derledik. Oluşan lekeler göründüğünden daha ağırsa profesyonel yardım almanızı öneririz.

Temiz bir mikrofiber bezi yine temiz ılık bir suyun içine daldırın ve suyunu iyice sıkın. Çok bastırmadan dairesel hareketlerle koltuğun üzerinde oluşan tozları ve kiri temizleyin. Başka bir kuru bezle de iyice kurulayın.
Birayı deri koltukları temizlemek için kullanabilirsiniz. Bir miktar birayı bezin üstüne dökün ve yumuşak dairesel hareketlerle koltuğunuzu silin. Temiz bir nemli bezle tekrar üstünden geçin ve kurulayın. Bu şekilde derinin üstünde biranın bıraktığı yapışkan bir leke kalmayacaktır.
Diğer başka bir yöntem ise portakal, muz veya limon kabukları ile deri koltukların temizlenmesidir. Kabukları deri koltuğunuzun üzerine iyice sürün ve parlamasını sağlayın. Kabukların oluşturacağı lekeleri temizlemek içinse temiz nemli bir bez kullanın.
Beyaz kalıp sabunlar deri koltuk temizlemede sıkça kullanılan ürünler arasındadır. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla koltuğunuzu sildikten sonra ıslak bir bezle tekrar üstünden geçerek durulayın. Sonrasında kuru bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
Deri koltuğu temizlemenin bir diğer yolu da gliserinli su kullanmaktır. Eczanelerden temin edebildiğiniz gliserini, bir miktar suyun içine boşaltın ve mikrofiber bezle deri koltuğunuzu temizleyin. Tekrar kuru bir bezle kurulayın.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler