ISPANAKLI CACIK (ARAP KÖFTESİ)
2 su bardağı köftelik bulgur
1 soğan
1,5 su bardağı un veya yarma bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,toz kırmızı biber
Sıcak su bulguru ıslamak için
500 gr sarımsaklı yoğurt
1/2 kilo ıspanak veya pazı
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
tuz,karabiber,acı pul biber
Sosu İçin
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
üzeri için
maydanoz
YAPILIŞI
Köftelik bulgura bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edilerek demlenmesi beklenir.
rendelenen soğan, şişen bulgura, baharat ve tuz ilave edilerek iyice yoğurulur.1-1,5 su bardağı un veya 2 su bardağı yarma bulgur (Malatya yöresine ait) katılarak macun olacak şekilde yoğrulur.Arada fazla değil elinizi ıslatarak veya hafif su yardımıyla çok iyi yoğrulur. (Un miktarı azaltılıp ,çoğalabilir kıvamını tutturmak için) Kıvam gelen hamurdan Küçük yuvarlak fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.Derin tenceredeki tuzlu su kaynatılır.Kaynayan suya köfteler salınarak kontrollü şekilde haşlanır.Bu arada ıspanaklar bol suda temizlenir.İnce doğranarak suda beş dakika haşlanır,süzgece alınır.İnce doğranan soğan,tereyağ,un teflon tavada kavrulur ıspanaklar eklenerek kavurma işlemi tamamlanır,baharatları ilave edilerek soğuması için bekletilir. Ispanaklı harç ılınınca sarımsaklı yoğurtla karıştırılarak servis kabına alınır.Haşlanan köftelerin hepsi tavada iki yemek kaşığı tereyağ ile hafif kızartılır .Kızaran Arap köfteleri cacıklı ıspanağın üzerine dökülür. Ayrıca tavada eritilen yağ,pul biber servis öncesi cacıklı Arap köftesinin üzerine gezdirilerek maydanozlarla süslenerek servise hazırlanır.
AFİYET OLSUN Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder