HAVUÇ KROKET
Yarım kilo Havuç
1-veya 2 adet Yumurta
1 çorba kasesi Un
Kızartmak için Sıvı yağ
Tuz-Karabiber
1 kase Sarımsaklı süzme Yoğurt
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
Haspir otu
Nane,Dereotu
YAPILIŞI
Öncelikle havuçların kabuklarını kazıyıp yıkayınız ve uzunlamasına ortadan ikiye bölünüz. sonra onları istediğiniz boyda kesiniz.Uygun bir tencereye su ve çok az tuz ilave ederek çok yumuşamadan haşlayınız. Haşlanan havuçları bir süzgece alıp süzülüp ve soğumasını bekleyiniz. İyice kızmış bol sıvı yağda Havuçları önce una sonra yumurtaya bulayarak arkalı önlü kızartınız.Kızaran kroketleri bir kağıt peçetenin üzerine alın .Bunlar fazla yağını bırakıp soğuyunca kadar Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın..Soğuyan havuçları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın.Üzerini Haspir otu ,maydanoz veya dere otlarıyla süsleyip servise hazır.
AFİYET OLSUN Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder