19 Haziran 2015 Cuma

 FIRINDA PEYNİRLİ ÇITIR KABAK

 2 -3 adet yemeklik kabak
2 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar rendesi veya parmesan peynir.
2 çay bardağı galeta unu
Karabiber-Pul biber-Tatlı toz biber- tuz
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI

Geniş bir kabın içine galeta unu, rendelenmiş kaşar, tuz,  dövülmüş sarımsak ve eritilmiş tere yağı , tuz ve baharatları ilave edip harmanlayın.Kabakları yıkayıp kurulayın.İnce ince dilimleyin, dilimlediğiniz kabakları önce çırpılmış yumurtaya batırın sonra harmanladığınız peynirli baharatlı karışıma bulayın. Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayıp  veya yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kabak dilimlerini dizin.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.Güloannemutfakta'ya teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler