25 Haziran 2015 Perşembe

3.2.1 POĞAÇA
Hamuru icin
3 paket kabartma tozu
2 su bardagı yogurt
1 su bardagı sıvı yag
1 tatlı kasıgı tuz
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için
1 Yumurtanın akı 
Susam
Hazırlanısı:
Yoğurt ve sıvı yagı yogurma kabınıza alın, elinizle karıstırmaya başlayın. Unu azar azar ilave edin. Kabartma tozlarını da un ıle birlikte ekleyin. Ele yapısmayan bir hamur elde edince pogaçalara sekil vermeye baslayın. Dilerseniz bu asamada dıledıgınız ıcı de kullanabilirsiniz. Şekil verdıgınız pogacaları önce yumurta akına, sonra susama bulayın. Yaglı kagıt serılmıs fırın tepsısınde, önceden ısıtılmıs fırında 200 derecede pısırın. 
Afiyet olsun 
mutfAKademik'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler