ŞERBETİ SÜTLÜ
1. Şerbeti için
4 su bardagı süt
1 su bardagı şeker
2. Keki için
4 yemek kaşıgı un
4 yemek kaşıgı şeker
4 yemek kaşıgı irmik
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşıgı limon suyu
3. Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanması:
Yumurtaları ve şekeri 1-2 dakika çırpın. Diger kek malzemelerini ekleyip 1-2 dakika da böyle çırpın ve sıvı yag ile yağladığınız kare borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kek pişerken küçük bir tencerede 1 su bardagı şekeri 1 su bardağı sütün içinde ısıtarak eritin. Şeker eriyince ocaktan alın ve 3 su bardağı sütü de soguk olarak ekleyin.
Kek fırından çıkar çıkmaz soguk şerbeti üzerine dökün.
Tatlı soguyunca hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayın, dilediğiniz gibi süsleyin.
Not 1: Kekin sıcak şerbetin soğuk olması lazım. Sadece şekeri eritebilmek için 1 bardak sütü ısıtıyoruz. Kek pişene kadar geçen sürede, 3 bardak soğuk sütü de ekleyince zaten soğumuş oluyor.
Not 2 : Tatlı bir gece buzdolabında beklerse daha leziz oluyor. Ama 3. gün tazeliğini kaybediyor.
Not 3: Yemek kaşığı ile ölçülen malzemeleri eklerken elinizi korkak alıştırmayın, kaşığı dolu dolu koyun.mutfAKademik'e teşekkürler
25 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder