ACEM KÖFTESİ
2 soğan
Yarım kg yağsız kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay bardağı ince bulgur
1 yumurta
4 patates
Tuz
Pulbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 çay bardağı sıvıyağ
Zeytirun
YAPILIŞI:
Kıyma tuzla yoğurulur. İnce doğranmış soğan, bulgur, pirinç, yumurta, 1 yemek kaşığı domates salçası ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır.
Diğer tarafta derin bir tencereye sıvıyağ alınıp ince doğranmış soğan kavrulur. Üzerine kalan domates salçası ve biber salçası eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine sıcak su eklenip kaynatılır. Köfteler eklenip bir miktar pişirildikten sonra patatesler ve zeytirun eklenip pişirilir.
17 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder