CİĞER TAPLAMASI
1kg kuzu ciğeri
3 su bardağı köftelik ince bulgur
2 soğan
Reyhan
1 çay kaşığı karabiber...
Tuz
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
YAPILIŞI:
Ciğer iyice yıkandıktan sonra kıyma makinesinde ya da robotta çekilir. Köftelik ince bulgur, ince doğranmış soğan, kuru reyhan, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilir ve iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra avuç içinde
bastırılarak yassılaştırılır. Derin tencerede su ve tuz kaynatılır. Taplamalar suya atılıp haşlanır ve tencereden alınıp servis tabağına dizilir. Margarin eritilip pulbiber yakıldıktan sonra
taplamaların üzerine gezdirilir.
17 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder