17 Haziran 2015 Çarşamba

AYVA TATLISI

4 ayva
8 çay bardağı şeker.
Karanfil
1 çay bardağı su

Üzeri için:
1 su bardağı kırık kestane şekeri
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker

Servis için:
Kaymak

YAPILIŞI
Ayvaların kabukları soyulup ikiye keilir. ayvaların çekirdek yatakları oyulup, çekirdekler ayıklanır. Ayvalar tencereye yerleştirilir. Her ayvanın üzerine 1 çay bardağı şeker dökülür. Ayvalara renk vermesi için tencereye ayva çekirdekleri yayılır. Bir kaç tanede
karanfil atılıp 1 çay bardağı su gezdirilip kısık ateşte pişirilir. Üzeri için yarım bardak süt 1 kaşık şekerle kaynatılıp kırık kestane şekeri eklenir. Malzemelerin özleşmesi için blendırdan geçirilir. Servis tabağına alınan ayvaların üzerine kestane püresi yayılır.
Kaymakla servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler