17 Haziran 2015 Çarşamba

KABAK OTURTMASI

750 gram az yağlı kuzu kıyma
3 kilo orta boy kabak
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
2 domates
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 baş sarımsak(bir diş sarımsak içine )diğerleri bütün şekilde kabakların üstüne birer tane

Kızartma için:
Sıvıyağ

YAPILIŞI
Kıyma az yağda pişirildikten sonra yemeklik doğranmış soğan ilave edilir. Soğanın rengi sarıya dönünce baharatlar ve doğranmış domatesler eklenir. Bir iki diş sarımsak eklenip pişirilir. Kabaklar büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölünür. Kaşık veya oyacak yardımı ile kabakların içi oyulur. Oyulan kabaklar kızgın yağda kızartılır. Kızartılan kabaklar hazırlanan kıymalı harç ile doldurulur ve yuvarlak cam kaba dizilir. Her kabağın üzerine bir diş sarımsak
yerleştirilir. Diğer tarafta 1 yemek kaşığı domates salçası su ile karıştırılıp sos hazırlanır ve kabakların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler