ÇİĞ KÖFTE
1 kg cıg köftelik yağsız et
6 çay bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
5-6 çay bardağı ısot
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
4-5 adet taze sogan
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Isot ıle yağsız cıg köftelik et tepsiye alınıp iyice yoğurulur. ıyıce özleşen karışıma yavaş yavaş bulgur eklenir. İnce kıyılmış kuru soğan ve sarımsak eklendikten sonra buzla birlikte yoğurulur. ıyıce özleşen malzemeye salca, yesıllık ve baharatlar eklenir. Sıkarak
sekıl verılır.
12 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder