SİVAS KATMERİ
Malzeme listesi
300 gr kaymak
1 su bardağı süt
2 yemek kasığı tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
Yapılısı
Hamuru için 1’er bardak su ve süt ile 1 tatlı kaşığı kuru maya azar azar un eklenerek toparlanana kadar yoğrulur.Yoğrulan hamur iki esit bezeye ayrılır ve un serpilerek incelene kadar açılır. 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı eritilir. Açılan hamur yağlanır ve kaymak sürülür. İkinci beze de açılıp kaymaklanan hamurun üzerine serilir. Tereyagı sürülüp zarf şeklinde katlanır ve donması için dolaba alınır. Donan katmer fırın tepsisine elle bastırılarak yayılır. 1 adet yumurta (akıyla birlikte) cırpılır ve katmerin üzerine sürülür. Katmerin üzerine çatalla desenler yapılır. 180 derecede ısıtılmıs fırında pişirilir. Üçgen dilimlere kesilerek sunulur.
Sivas Katmeri servise hazırdır.
12 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder