ÇİKOLATALI TURTA
Malzemeler:
1 paket kakaoulu petibör bisküvi
4 yemek kasıgı tereyag
kreması için
180 gr çikolata (bitter yada sütlü)
4 yemek kasıgı tereyag
3 yemek kasıgı süt
2 yumurta
3 yemek kasıgı toz şeker
1paket vanilya
1yemek kasıgı kakao
yapılışı:
Bisküvileri robottan geçirip erittiğimiz tereyagla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba (küçük yuvarlak borcamda olur) kaşığın tersiyle bastırarak yerleştirilir.160 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.soğumaya bırakılır. Çikolata,süt ve tereyag benmari usulü eritilir.Yumurta ve seker iyice çırpılır. Vanilya ve kakao eklenip biraz daha çırpılır. Erittiğimiz çikolatalı karışım eklenip 1 dk daha çırpılıp biskivülerin üzerine dökülür. Birkaç kez tezgaha vurulup 160 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir. Soguyunca kalıptan çıkarılıp üzerine pudra şekeri serpilir. (istediğiniz sekildede süsleyebilirsiniz) afiyet olsun. Şükrünüz ve bereketiniz bol olsun..... Mutfaktan Gelen Lezzetler 'e teşekkürler
25 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder